Tarihçemiz

13.12.2012 5309

 TARİHÇEMİZ

 Ömer Özmimar İmam-hatip lisesi, Gaziantepli iş adamı Sayın Hacı Ömer ÖZMİMAR tarafından yaptırılmıştır.1988 yılında Hoşgör mahallesinde on iki bin metrekarelik arsa üzerinde İmam-hatip lisesi ve mesleki tatbikat camisi inşaatına başlanmış ve hiç bir şahıstan maddi yardım alınmadan çok kısa bir sürede 24 derslikli okul, 17 Eylül 1990 tarihinde Sayın Hacı Ömer ÖZMİMAR tarafından eğitim-öğretim emrine verilmiştir.Gazianteplilerin kısa zamanda İmam-hatip lisesine gösterdiği teveccüh okulun derslik ihtiyacını ortaya çıkarmıştır.Bu ihtiyacın karşılanması için eğitim gönüllüsü Sayın Hacı Ömer ÖZMİMAR çoktan hazırdır. 1994 Mayıs ayında 12 derslikli ek bina inşaatına başlanmış ve ek bina kısa sürede tamamlanmıştır.1994-1995 eğitim-öğretim yılı başında Ömer Özmimar İmam-Hatip Lisesi artık 32 derslikle şehitler yurdu bu gazi şehre hizmete hazırdır. 2023/2024 Eğitim Öğretim Yılında bünyesinde ortaokul açılan okulumuz, hem imam hatip lisesi hemde imam hatip ortaokulu olarak hizmet vermeye devam etmektedir. Mezun ettiği kaliteli öğrencilerle şehrimizin ve ülkemizin gurur kaynağı olan Ömer Özmimar İmam-Hatip Lisesi 32 derslikle eğitim-öğretime halen devam etmektedir.


HACI ÖMER ÖZMİMAR
1337(m.1921) Yılında Gaziantep'te doğdu.Babası Nuru Çavuş lakabı ile tanınan Nuri Özmimar'dır.Gençliğinde iplik soyası işçiliği ile başladığı iş hayatında çalışkanlığı ve dürüstlüğü ile temayüz etmiş, mensucat boyaları ticareti yapmıştır.1944 yılında Latife Hanım ile evlenmiştir.1967 yılında Türkiye'de ilk özel teşebbüs mensucat boyaları imal eden fabrikayı kurmuş ve 1981 yılında Hicaz'a gidinceye kadar sanayicilik yapmıştır.
1988 yılında hoşgör mahallesinde 12.000 m'lik arsa üzerine bir imam hatip lisesi ve tatbikat cami inşaatına başlamış ve hiçbir şahıstan maddi yardım almadan çok kısa bir sürede 24 derslik okulu 17 Eylül 1990 tarihinde eğitim ve öğretimin emrine vermiştir.
1994 Mayıs ayında 12 derslik ek binaya başlamış ve 1994-1995 öğretim yılı başında öğretime başlanmıştır Daha birçok hayırlı düşüncelerinden dolayı Hacı Ömer Özmimar'dan ALLAH razı olsun.
Şair mehrum babam Mehmet Nuri Efendi'nin 22 Haziran 1957 tarihinde hakkında yazdığı tenbih , tavsiye ve duam mealindeki yedi beyit halindeki manzum eserini dost ve ahbablarımın talebleri üzerime kendilerine hediye olarak takdim etmeleri için babamın yazısının aynen çıkarıyorum . ALLAH hepimizin geçmişlerine rahmet eylesin...(amin).
H.ÖMER ÖZMİMAR

OĞLUM ÖMER
Pendimi dinle kulak ver ve her zaman Nûr-i ayn
Kafidir ancak duamız affine el hak emin
Kurtarır baba duası söylüyor Kuran'ı din
Âkil ol oğlum Ömer, Allah sana olsun muîn
Eylesin Dünya ve ukbada hak azabından emin.

Nakdini israf edip yakma sefehat narına
Fanîdir Baki değil bakma cihanın varına
Eylemek israfı günahtır bak Halık'ın Kur'an-ına
Âkîl ol oğlum Ömer, Allah sana olsun mûin.
Eylesin Dünya ve ukbada hak azabından emin.
Hak seni Ali ede Dünya ve Ukbada her zaman.
Nem şefi olsun sana Ruzî cezada fahri cizan
Bir penahın varsa ancak duamızdır heman.
Hakil ol oğlum Ömer Allah sana olsun mûin
Eylesin Dünya ve ukbada hak azabından emin.
El açık daim duamız ol, Allah'u ekber.
Kara yüzlü gelmesin evladımız ol mahşere
Bahşide Mevlâ seni sahibil peygambere
Âkîl ol oğlum Ömer Allah sana olsun mûin
Eylesin Dünya ve ukbada hak azabından emin.
Her zaman mebzul olur evlada baba şefkati,
Hep doğandır cihandan etmeyince rihleti,
Ya ilahi sen nasip kıl bana alî devleti.
Âkîl ol oğlum Ömer Allah sana olsun mûin
Eylesin Dünya ve ukbada hak azabından emin.
Verdiği servet emanettir. Hudanın hep kula.
Etme israf hayra sarfet sakla onu, Hak yola.
En büyük servet Babası olundan razı ola,
Âkîl ol oğlum Ömer Allah sana olsun mûin
Eylesin Dünya ve ukbada hak azabından emin.
Nuri mimar bir eser yazdı bu gün evladına,
Dar gününde ulaş yarap bunun imdadına.
Affı kıl cürm-ü kusurun bakmayın ef-Aline,
Âkîl ol oğlum Ömer Allah sana olsun mûin.
Eylesin Dünya ve ukbada hak azabından emin.

Ya Rabb, bu mukavvinatı yoktan var eden Allahımsın her kulum maksûdunu ve matlûbunu da veren sensin bir Ömer'in var ki, senin çâri, yârin enbiyadan olan ve kabe-i muazzama'nın danından ezanı Muhammed'iyeyi aşikara okutandır(bir Ömerde vardır ki,oda benim ciğer parey-i çıkaranımdır.Ya Rabb bunları ahirettede birbirine komşu eyle ve bu Ömerimi sizin Ömerinizi bahşet ve benim hakk-ı hukukuma helal eylediğime şahid olunuz.
22.06.1957 M.NURİ ÖZMİMAR